ДОБРЕДОЈДОВТЕ!

Ни претставува чест што сте еден од нашите следбеници. Нашата главна цел е да ги публикуваме резултатите од анкетите поврзани со тинејџерските идоли. Анкетите ги објавуваме на нашата фејсбук страна (тука), а резулатите од нив ги објавуваме токму на овој блог. Ви благодариме на поддршката, ни значи многу!

НАЈДОБРА ТИНЕЈЏЕРСКА СЕРИЈА ЕМИТУВАНА ВО МАКЕДОНИЈА



Нашата нова анкета гласаше “Која е најубавата тинејџерска серија емитувана во Македонија?“ и ги добивме следните резултати:
1.CASI ANGELES
„Casi Angeles" е серијата која без сомнение можеме да ја наречеме тинејџерска серија број 1 во последните 10 години ширум цел свет.Сите 4 сезони од серијата се емитувани во 200 земји ширум цел свет, а бендот составен за потребите на серијата “Teen Angels" одржа концерти во 190 земји.Во 10-те држави во кои не одржа концерти спаѓа и Македонија, како и земјите во соседството.Од светските критичари беше оценета со 9,5 поени.4 неверојатно успешни албуми и 4 неверојатно брзо распродани настапи на „Gran Rex".

Заклучок:Она што серијата ја прави омилена кај тинејџерите во секој дел од светот е присуството на мистерии,научна фантастика,хумор,љубов и искрено пријателство.И сето тоа собрано на едно место.
Режисер:Cris Morena
Земја на потекло:Aргентина
Се снима:2007-2010 година

2.ISA TKM
"Isa Tkm" e првата сезона на тинејџерската серија насловена “ISA“.Другата сезона од серијата се вика “Isa Tk+", но жал кај нас не беше емитувана.Емитувана е во 34 држави ширум цел свет, а оценката која ја доби од критичарите во матичната земја беа 7,6 поени.

Заклучок:Она што серијата ја прави блиска до секој тинејџер се огромниот број сцени исполнети со хумор, но истовремено и љубов и искрено пријателство.Она што го посакува секој тинејџер,зар не?
Режисер:Jose Viсente
Земја на потекло:Венецуела
Се снима:2008-2010

3.EL INTERNADO
"El internado" е тинејџерска серија во која во изобилие се среќаваат хорор сцените, љубовните и пријателски моменти, исполнети со мистерија.Имено,неколку ученици од различни краеви во светот доаѓаат да престојуваат во овој интернат каде престојуваат и други, огромен број ученици.Но, она што нив на прв поглед ги збунува се ненормалните појави во интернатот.Чудните постапки на персоналот..а токму она ги спојува и ги тера заедно да ги решат мистериите во овој стар интернат.

Заклучок:Присуството на мистерија,љубов и пријателство го тера секој тинејџер да продолжува да ја следи неверојатната приказна почнувајќи од првата па се до седмата сезона.
Режисер:Globmedia
Земја на потекло:Шпанија
Се снима:2007-2010

Broj komentara: 9:

  1. Anonimno9/21/2013

    Ангели е навистина најдобра тинејџерска серија.
    -јупиии,таа победи.
    А можете сега да давате слики од Ангели(затоа што победи)?

    -Одговоерете ми.
    Поздрав(:

    OdgovoriIzbriši
  2. Anonimno9/21/2013

    Стварно Ангели е најдобра тинејџерска серија , Иса ТКМ не ја имам гледано ако може направете петиција за да се емитува на Сител ТВ(НАПРАВЕТЕ АЛБУМ ''ПЕТИЦИИ'' И ЗАЕДНО ДА СОБИРАМЕ ЛАЈКОВИ ЗА РАЗЛИЧНИ СЕРИИ ДА СЕ ЕМИТУВААТ ВО МАКЕДОНИЈА) ако е мн убава тинејџерска серија , Интернет мислам дека и таа серија е преубава и ја гледам.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anonimno9/21/2013

      Jas ja gledav sekoj den Iza, preinteresna bese duri i podobra mi bese od Angeli :)

      Izbriši
  3. Anonimno9/21/2013

    Teen Angels немаат 4 туку 6 албуми.. Ако веќе ставате информации ставајте ги вистинити..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anonimno9/22/2013

      amori glupo,oni oisuvaat za vreme na serijata,a ne opsto za bendot.sekoja sezona ima po eden album-na toa se misli

      Izbriši
  4. Anonimno9/21/2013

    Jas gledav Isa ama ne vidov kako zavrsi :(

    OdgovoriIzbriši
  5. Anonimno9/24/2013

    Casi angeles

    OdgovoriIzbriši