ДОБРЕДОЈДОВТЕ!

Ни претставува чест што сте еден од нашите следбеници. Нашата главна цел е да ги публикуваме резултатите од анкетите поврзани со тинејџерските идоли. Анкетите ги објавуваме на нашата фејсбук страна (тука), а резулатите од нив ги објавуваме токму на овој блог. Ви благодариме на поддршката, ни значи многу!

НАЈГОЛЕМА ФАН БАЗА ВО МАКЕДОНИЈА


Овојпат поставивме една од најинтересните и најследените анкети на нашата страна-анкетата за “Најголема фан база во Македонија“. Со обзир на тоа дека бројот на членови на фан базите постојано се менува, оваа анкета ја применуваме секои 6 месеци. 

Во оваа анкета, на огромно изненадување на фановите на Selena Gomez,пејачката не беше во конкуренција за најголема фан база на Selenators.Причината поради тоа е што нејзините фанови кога се даваа предлози за анкетата во посебно прозорче на овој блок,не ја предложија нивната омилена пејачка, за што навистина жалиме!

На првата анкета со ист наслов, пред 6 месеци победија белиберите.А кој победил сега, дознајте во продолжение!


1.DIRECTIONERS

Фан базата на One Direction  во Македонија зајакнала.Официјалната фејсбук група на македонските directioners брои над 1000 членови.Опишени се како најлудите фанови во светот.

2.BELIEBERS



Фан базата на Bieber во Македонија од врвот падна на второто место.Како претходни победници,ќе додадеме нешто за фановите на Bieber:Можеме да ги опишеме како цврста фан база која има воспоставено специјална врска со својот идол.Познати се како “најперверзните фанови во светот“ и зафаќаат 45 % од светската површина.Официјалната фејсбук група на македонските beliebers брои нешто над 700 членови.Најстариот фан на Bieber е 76 годишниот дедо од Тексас,Фернандо.

3.LOVATICS

Фановите на Demi Lovato застанаа на третото место.Опишани се како “најподдржувачките фанови во светот“.Податоци за нивната фејсбук група немаме, бидејќи имаме повеќе групи, па не е возможно да се знае која е официјална.

4.SWIFTERS

Фановите на Swift застанаа на четвртото место.Тие се фан базата која најмногу расте во последните две години.Според одредени податоци, 12 % од фановите на Swift ја напуштиле фан базата поради романсата на пејачката со Harry Styles.

5.LITTLE MONSTERS

Исто како и својата “мајка чудовиште“, така и фановите на Gaga се опишани како “најскандалозните фанови во светот“.

6.SMILERS

Фан базата на Miley бележи пад од 23 %, кои според светските критичари се должат на несоодветното однесување на некогашната Дизни ѕвезда.Нашите резултати ја ставија оваа фан база на шестото место!

7.ARIANATORS

Сосема изненадувачко, но фан базата на слатката Ariana Grande за прв пат се појавува на било која анкета во Македонија за тинејџери.Кај нас, застана на седмото место.Нејзините фанови се опишени како “најшармантни“.Фан базата на младата пејачка бележи раст од октомври 2012 до октомври 2013.

8.LITTLE BLACK STARS

Опишани како “најмаскирани“ фанови, малите црни ѕвезди застанаа на осмото место.

9.RIHANNA-NAVYES

Rihanna каде и да оди има свои фанови.Пред неколку дена одржа концерт пред неверојатни 67.000 луѓе и со тоа го сруши рекордот за најпосетуван концерт на млада ѕвезда.Нејзината фан база бележи раст од 9 % !

10.MIXERS


Слатките девојки од Little Mix се најдоа на десеттото место, што судејќи на фактот дека своите корени во Македонија ги пуштија неодамна, ова е добро пласирање!

11.MAHOMIES

Новата тинејџерска ѕвезда има раст на својата фан база, а најмногу од фановите се некогашни белибери, кои наоѓајки замена за соврешен дечко,според податоците , го заменуваат Bieber со Austin,кој има изјавено дека е boybelieber.Сепак, вистинските фанови на Bieber претставуваат океан во споредба со фановите на Austin-само една мала капка, судејќи дека Austin е нова ѕвезда.

12.WANTERS

Момците од The Wanted застанаа на последното место.Тие бележат зголемување на фан базата откако ги започнаа расправиите со момците од One Direction.Опишани се како многу посериозни од One Direction,а неговите фанови го носат прекраот на “загубени“.

-На чија фан база вие сте припадник?


ИМ БЛАГОДАРИМЕ НА СИТЕ ФАНОВИ КОИ ПОМОГНАА ПРИ ДАВАЊЕТО ПОДАТОЦИ ЗА ФЕЈСБУК ГРУПИТЕ,ПОДАТОЦИ ЗА ФАН БАЗИТЕ И ФАКТИ ЗА ИСТИТЕ.


Broj komentara: 56:

  1. Anonimno10/15/2013

    zosto e davate voopsto podatoci za Avril Lavigne ??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anonimno10/15/2013

      ne *

      Izbriši
    2. Не пронајдовме соработник од нејзината фан база во Македонија.

      Izbriši
  2. Anonimno10/16/2013

    Swifter FOREVER.Tay is the best.I love her <33

    OdgovoriIzbriši
  3. Anonimno10/16/2013

    Znaci u PM se neka otide..Neznam kako e mozno moive od grupata da ne ja predlozat i Selena..Znaci sram da im e.SIGURNO TAA KE POBEDESE!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anonimno10/16/2013

      Stvarno ne e fer! Koolku selenatori ima vo makedonija i ne ste objavile za nea :(

      #ProudSelenator

      Izbriši
    2. Anonimno9/27/2014

      Pf pf selena pa samo selena

      Izbriši
  4. Anonimno10/16/2013

    yeessssssssssssssss directionerrrrrrrrrrrrite pobedijaaaa toaaa narodeeee
    najmnogu ne imaaaa awwichhhhhhhhh <33333333333
    ONE DIRECTION THE BEST <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anonimno10/16/2013

      Takaa <33

      Izbriši
    2. Anonimno10/16/2013

      Taka izvini ama Directioners se samo bebinjata(zoso takvi pesni imaat) JUSTIN BIEBER THE BEST<33333333

      Izbriši
    3. Anonimno10/16/2013

      Glupi se 1D BIEBER NAJDOBAARR <3

      Izbriši
    4. Anonimno10/16/2013

      Izvini ama JB ima zenski pesni :P
      Directioner foerver!!!!!!!!!!!!!!!

      Izbriši
    5. Anonimno10/16/2013

      Directioner foreverrr!! One Direction se prvi zasekogas!! Pozz do site directioneri vo Makedonija

      Izbriši
    6. PORASNETE BE VEKJE

      Izbriši
    7. Anonimno10/16/2013

      Hoho Nie Directioners da porasneme? 1D imale detski pesni? 1D bile glupi? Babies Bilibers (ili kijznae kako se pishue), please listen to their songs Little things, Moments, More than this, Summer love itn, pa togash kazuajte!!! Much Love from your hater! Mwa!!

      By the way... Yeeyy nie sme prvi! 1D the best band ever!

      Izbriši
  5. Anonimno10/16/2013

    More kakvi Directioneri,kako Belieberi kakvi Lovatici..gluposti, AVRIL treba da se prvi!

    OdgovoriIzbriši
  6. Anonimno10/16/2013

    Cccc fanovite na pederine prvi..Potoa i na onoj zgodnio ligaves..Boze, so kogo go delam vozduhot vo Makedonija? Abre ludi ste vie? RIRI NAJDOBRA!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anonimno10/16/2013

      Ti Vozduhot go delish so ostanatite pederi vo Makedonija :)..samo da ti kazam ne se pederi tie, tuku si ti eden/a ljubomoren/a..ne navreduvaj, bidejki i nie Directionerite imame cuvstva..zatoa zatni si ja muckata i zakjutii..sekoj ima svoj izbor, toa neka ti e jasno vo glupakot/glupachkataaa!! Ako ne ti se dopagja vozduhot ovde vo Makedonija, slobodno odi si de. Dogledanje sea!

      Izbriši
    2. Anonimno10/16/2013

      Sakav da kazam so ostanatite pederi kako tebe vo Makedonija koi nemaat cuvstva za drugite!!

      Izbriši
  7. Znaci Belieber sum, no im cestitam na directionerite :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zasho da im cestitash koa ako imashe samo directioneri u nivnata grupa, a ne i fanovi, ke bea posledni :)

      Izbriši
    2. Anonimno9/27/2014

      Glupaa glupaa si ti Nena bieber

      Izbriši
  8. Anonimno10/16/2013

    WTF? One Pederation, Dzastin Biber i Demi Lovoto na prvite tri mesta? BOZE DECA, PORASNETE BE VEKJE! KAKVI GLUPOSTI CITAM TUKA..ZNACI, LIKE FIRST, THE WANTED PRVII TREBA DA SE! A VIE NIVNITE HEJTERI-DIRECTONERS, ZEMAJTE KAJCE I PLIVAJTE PO OHRIDSKOTO EZERO!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anonimno10/16/2013

      idi nauchi se da pishuvash ti ebam se nepismen

      Izbriši
    2. Anonimno10/16/2013

      GOMNO, SVINJA, TELE, MAMETO KJE TI GO EBAM, USE EDEN LOS ZBOR ZA 1D NEMA DA ZNAES KAJ SE NAOGJASH! ONA KJE KAZHUVA DEKA SME GI MRAZELE THE(UN) WANTED RADI 1D! PA DA ONI KOA GI VIKAAT PEDERI NA 1D SO OCEKUVASH? USE EDEN LOS ZBOR I KJE VIDIS UBAVO! I DA AKO SAKAM KJE PLIVAM PO OHRIDSKO EZERO!!!

      Izbriši
    3. Anonimno10/17/2013

      sho se palite be alo AHAHAHAHAH uzhas.

      Izbriši
    4. Anonimno9/27/2014

      Picka ti materina glupaco edna

      Izbriši
  9. Anonimno10/16/2013

    WANTER FOREVER ♥

    OdgovoriIzbriši
  10. Anonimno10/16/2013

    TOOOO!
    BRAVO LUGJEE,BRAVOO;)
    DIRECTIONERI NA PRVO MESTOO JUUUHUUUUUUUU^^
    Forever directioner♥!

    OdgovoriIzbriši
  11. Lovatic10/16/2013

    Епа сега ќе ви разјаснам зошто фановите на Бибер одат кај Аустин.

    Значи, како прво не одат БЕЛИБЕРИ туку ФАНОВИ и има разлика.Вистинските белибери никогаш не би ја промениле својата фан база.А фановите на Бибер, кои го напуштаат по само неколку мали проблеми поврзани со него,воопшто и не ме чуди, бидејќи тие се ФАНОВИ, а не БЕЛИБЕРИ и не се дел од неговото семејство на белибери.

    Епа тие фанови,бидејќи сега Аустин е нова ѕвезда и се претставува како непроблематичен шармер одат по него..И тој самиот призна дека е boybelieber, па оттука и сличноста на сите негови спотови со оние на Бибер. Мислам, ајде само погледнете го спотот за What about love и споредете го со оној на Бибер за As Long as you love me..Тотално го копира.

    Бибер беше првиот кој своите фанови ги нарече белибери, па потоа и другите ѕвезди започнаа да им даваат имиња.Бибер постави нови хоризонти во светската музика, даде огромен придонес во нејзиното развивање и му даде на светот нешто што дотогаш не беше видено.Токму затоа е посебен.Има изградено со белиберите посебна врска која и после се е нераскинлива.

    Еве на пример, directionerite полудеа кога Harry започна врска со Taylor, а белиберите кога Justin објави дека е со Selena не сторија ништо и се радуваа што конечно нивниот идол ја пронашол љубовта на својот живот и е среќен.Има овде голема разлика.Неговите фанови се многу по емоционални,поддржувачки и имаат нешто посебно всадено во нив, што е навистина тешко да се опише.

    Јас сум Lovatic, но другарка ми е белибер и неможам да престанам да се чудам како загрижено талка низ интернет кога имаше објавено дека Bieber пушел марихуана..Таа тотално почна да плаче.Многу се емоционални,како да биде родени за да бидат белибери.Неможам никако да ги опишам.

    Тие и покрај тоа што тој имаше низа од проблеми, никако не го оставија и секогаш го поддржуваат.Овде се опишани како најперверзни, но можам да ги опишувам со сите најдобри зборови.Таа фан база е нешто моќно, сплотено..нешто што наликува на армија.

    Токму затоа ги поддржувам белиберите, го почитувам Бибер и секогаш ќе имам позитивно мислење за нив.Ги почитувам сите фан бази, но онаа на Бибер дефинитивно е една од моите омилени.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anonimno10/16/2013

      BIG RESPECT DUDE :'')) <33333

      Izbriši
    2. Anonimno10/16/2013

      respect ^_^ <3

      Izbriši
    3. Anonimno10/16/2013

      Tooocnooo <3 no samo ne mislam deka e dobro shto Justin beshe so Selena,ama negovo mislenje..♥

      Izbriši
    4. Anonimno10/16/2013

      Ednostavno i kratko objasneto <3
      Takvi sme, nashiot idol-nashe se! <3

      Izbriši
    5. BIG LIKE AND RESPECT :D

      Izbriši
    6. Anonimno10/17/2013

      Razberete nesho:
      ~Bieber e peder,a iam i dokaz!!Mnoogu zalno sto nemate poima od zhivotot!Na fb kruzat sliki kako Justin lezi gol a vrz nego eden crnec!PEDER!!One Direction najdobri!

      Izbriši
    7. Anonimno10/17/2013

      AHHAHAHAAHHAHAHHAHA ti veruvash vo se na internet ahhahahaha ok togash nati veruvaj vo ova http://media.tumblr.com/tumblr_m4t7w6DOsH1r54a8w.jpg ovdeka nama phototshop a na juss taa so crnecot ima a ti se tolku glupa za da nesvatish. Ae porasni . Back in the reality. BELIEBER 4EVER <3

      Izbriši
    8. Anonimno10/17/2013

      golem respect za ona gore,ama za ona so crnecot i so marihuanata ne e tocna!Ne deka sum belieber i ne priznavam no ne e tocno deka e peder.Tie sliki se obraboteni na fotoshop,a videata na edna programa(ne mi teknuva kako se vika,no drugarka mi ja ima i mi pokaza od spotot na selena na come and get it mi napravi indiska serija :P)Sto znaci Justin NE E PEDER i NE PUSI MARIHUANA,zatoa zatnete si gi muckite,bidejki jas sum mnogu golem belieber i znam se vo vrska so nego,pa zatoa i custvata mi se golemi,no nikogas,ama bas nikogas ne sum navredila nekoja fan baza,pa duri i toa da e fan baza na najlosite pejaci.Jas gi sakam site pejaci/ki i bendovi i nikogas ne sum gi navredila no ZASEKOGAS KE SI OSTANAM BELIEBER.(veke imam 2 od negovite parfemi,negovite patiki,nekolku bluzi so nego i edna kolba na koja pisuva I love JB :)

      Izbriši
  12. Anonimno10/16/2013

    Directionerrrr 4ever :*

    OdgovoriIzbriši
  13. Anonimno10/16/2013

    зошто ја нема селена

    OdgovoriIzbriši
  14. Anonimno10/16/2013

    aj neka ni e cestito za 1 mesto na nas directioners i na vas beliebers neka vi e cestito za 2 mesto ve sakam belectioners <333

    OdgovoriIzbriši
  15. Directioner_forever ♥10/16/2013

    Se znaese deka ke pobedat One direction.Milo mi e sto se na samiot vrv,Samo edna zabeleska.Zosto ne ja stavivte Selena vo anketava?Ako vi teknuva selena bese na tretoto mesto od minatata anketa.

    OdgovoriIzbriši
  16. Anonimno10/16/2013

    JAS SUM BELIEBER.I SE GORDEAM SO TOA.I DA BIDEME POSLEDNI ILI NIE,ILI JUSTIN SEKOGAS KJE BIDAM BELIEBER.FALA.

    OdgovoriIzbriši
  17. Anonimno10/16/2013

    SE ZNAE DEKA DIRECTIONERS SE NAJ CRAZY DECA EVEEEER ^_______^ <333333

    OdgovoriIzbriši
  18. YAAAY <3 btw trebase i selena da ja stavite : /

    OdgovoriIzbriši
  19. Anonimno10/17/2013

    Pa i vo grupite na belieberite da imase fanovi i hejteri kako kaj directionerite sekako deka ke bevme prvi.

    OdgovoriIzbriši
  20. MacedonianDirectioner10/17/2013

    One Direction

    #ProudMacedonianDirectioner

    OdgovoriIzbriši
  21. Anonimno10/19/2013

    ARIANAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA<3

    OdgovoriIzbriši
  22. Anonimno10/22/2013

    glupi be!!!! Zsh ne ste ja staile selena ili nicki?? ima mn drugi fan bazi!! Selenators se 700 i nesho pa sea sho? sho ne ste ja objavile selena

    OdgovoriIzbriši
  23. Anonimno10/23/2013

    I jas ja napustiv Swift poradi istite pricini!!

    OdgovoriIzbriši
  24. Anonimno12/30/2013

    Taylor Swift e najdobra i zasekogas ke bide.Nie Swifterite sme gordi na nea i zasekogas ke ja sakame.Tay e naseto srce,nasata dusa naseto SE na svetot.
    PROUD SWIFTIE FOREVER & ALWAYS <3333

    OdgovoriIzbriši
  25. Anonimno6/27/2014

    Иако не сум фан на The Wanted, забележав дека името на нивната фан база сте го згрешиле.... Нивната фан база се нарекува 'Priseniors'

    Не го сметајте ова како навреда!

    Pozz

    OdgovoriIzbriši
  26. Anonimno7/07/2014

    The Wanted bile podobri od 1D! Kako ne shupaci, da beshe taka prvo mesto kje bea, ali se dokazha deka 1D se najdobri. I hejtajte ako sakate ic uvo ne me boli

    OdgovoriIzbriši
  27. Anonimno12/10/2014

    Belieberi se najj <3 Najmn go sakam i slusam Justin Bieber idol mi ee ^___^ . Si slushav pesni i od ednas na strana vidov edno dete bese simatichno :3 . Go pustiv i svitese na gitara i peese. Bese mn slatko :') . Na strana vidov uste pesni kako Baby, As long as you love me i mn dr. Site gi preslusav i se zaljubiv, totalno se zatreskav *o* <3 . I den denes sum use zatreskana ahahahhaha... Nekoi vikaat bil peder i nz use so ama Selena Gomez ne e masko :'D ! Ahahahahahhahah kao i da e ne se zamaram so toa poso oni sho ogovaraat samo mu ljubomorat .. :)
    P.S. I Selenatorite ne se loshi ^_____________^

    OdgovoriIzbriši